Måndag ( Lyckades med brödet )
Mörktbröd med valnötter, linfrön, solrosfrön och torkade aprikoser! :)
De var super gott, men behöver inte ha något pålägg utan bara lite smör om ens de..
De blev jätte saftigt och de ser verkligen hemmagjort ut!
Ingredienser:
1 l filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
3 dl vetemjöl
7 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1,5 dl delade aprikoser
2 dl krossade valnötter
Gör så här
Blanda samman fil bikarbonat sirap salt i en bunke.
Tillsätt allt mjöl, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter.
Slå ihop till en slät deg / smet.
Dela upp degen/smeten i 2 långa längder på plåten. Strö över lite rågmjöl.
( Tänk på att dom jäser i ungen )
Grädda dem i ca 40 minuter på 200 grader i mitten av ungen.
Lycka till! :)
Tillsätt allt mjöl, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter.
Slå ihop till en slät deg / smet.
Dela upp degen/smeten i 2 långa längder på plåten. Strö över lite rågmjöl.
( Tänk på att dom jäser i ungen )
Grädda dem i ca 40 minuter på 200 grader i mitten av ungen.
Lycka till! :)
Kommentarer
Trackback